Ekstremt lette og sterke verneklær for varme arbeider

For Robert og Kennet på Saltängens mekaniske og andre som jobber med varme arbeider er arbeidsklærne ekstra viktige. I tillegg til at de skal sitte godt på kroppen og tåle hard slitasje, må håndverkerne kunne stole på at klærne er sikre.

For å møte etterspørselen har Björnkläder over lang tid utviklet en flammehemmende kolleksjon i et helt nytt materiale. -Vi benytter oss av den unike fiberblandingen Parvotex som blant annet består av vectranfiber som i seg selv er brannsikkert og fem ganger sterkere enn stål, sier Anders Axberg, produktsjef i Björnkläder.


Trygge plagg vask etter vask

Han forteller at de som bruker flammehemmende plagg i stadig større utstrekning vil ha klær som har flammehemmende egenskaper bygd inn i materialet i stedet for kjemiske impregneringer.

Fordelen med innebygde flammehemmende materialer er at man enkelt kan blande det med andre mer lettantennelige materialer- som f.eks. bomull- men at sluttproduktet fortsatt har flammebeskyttende egenskaper. Som igjen betyr at de flammehemmende egenskapene ikke kan vaskes ut, men bevares i plagget hele dets levetid.


Unikt i det nordiske markedet

-Det innebærer at de som jobber i miljøer hvor det er høye krav til beskyttelse kan føle seg trygge uansett hvor mange ganger plaggene har blitt vasket, sier Anders.

Björnkläder er den eneste produsenten på det nordiske markedet som bruker Parvotex. Robert og Kennet på Saltängens mekaniske mener som så mange andre i brukertestene som Björnkläder har gjort, at gamle arbeidsklær ofte var for varme og uformelige. Selv dette er noe Björnkläder har tatt hensyn til. Plaggene i den nye kolleksjonen veier hele 30 % mindre enn Björnkläders tidligere flammehemmende plagg.

-Forskjellen er stor. Spesielt når jeg skal klatre eller bevege meg i trange rom merker jeg at plaggene er mye mer smidige og behagelige enn hva jeg er vant til, sier Kennet. Når det gjelder detaljer med designet så påpeker Anders at Björnkläder har tatt hensyn til at mange etterspør mørkere partier oventil for å unngå at lyset reflekterer. Et annet eksempel på en nyhet er lommen til komradioen med doble åpninger og uttak til antenne som sitter på jakken.

-Flere som har testet klærne liker at de er myke, behagelige og luftige. At de i tillegg er så trygge er en positiv overraskelse for mange, sier Anders.


BJÖRNKLÄDER PARVOTEX

Björnkläder Parvotex er en ny kolleksjon av innebygd flammebeskyttelse. En flammebeskyttelse som innebærer at de flammehemmende egenskapene er innebygde i materialet i stedet for kjemiske impregneringer. Dette gir deg en garanti på sikkerhet da beskyttelsen ikke forsvinner uansett hvor mange ganger du vasker plagget.

En annen fordel med inherent flammebeskyttelse er at det kan blandes med andre mer lettantennelige materialer men fortsatt beholde de flammehemmende egenskapene. Dette gjør plaggene både lettere og smidigere da flere materialer kan brukes. Vår oppgave er å gi deg trygghet slik at du kan fokusere på jobben din. Det gjør vi ved å nøye følge de regler som finnes i forbindelse med sikkerher og våre plagg er sertifiserte. Du skal ha den beste beskyttelsen på jobb og samtidig kjenne deg komfortabel og bevegelig i arbeidsklærne dine.

Et løfte vi har holdt siden 1905.


Produkter
Stores