Pålitelige maskiner du kan kommunisere med


Andreas Bauer har lenge likt Milwaukee. Men helt frelst ble han da han ble overrasket av en seks meter høy vannsøyle på vei hjem fra en nattjobb.

– Da vil du ha maskiner som klarer stå løpet ut og som du ikke trenger bytte batterier på, sier han.Andreas Bauer sette pris på holdbarheten på verktøyet.

Andreas Bauer er driftstekniker på Veolia i Sollentuna og er en del av et team på fire personer som drifter Solna vann- og avløpssystem.


– Vi kontrollerer pumpestasjoner, løfter pumper, renoverer pumper og reparerer vannlekkasjer og ventiler, sier Andreas.


Kontrakten med Solna er ny og ettersom Andreas har lang erfaring i bransjen fikk han kjøpe inn verktøyer til arbeidslaget. Det ble Milwaukee for så godt som alle pengene.


–Jeg har holdt på i 18 år, så det har blitt noen maskiner i løpet av den tiden. Men jeg foretrekker Milwaukee, jeg syns de er overlegne.


Slik bruker Andreas Milwaukees verktøy

Muttertrekkeren ”Muttertrekkeren brukes mest. På blant annet rørklemmer som settes på vannledninger som har gått av. Det er utrolig deilig å ha et verktøy du kan stole på at gjør jobben og holder hele veien.”

Bajonettsagen ”Med bajonettsagen sager vi vannrør, trær og alt mulig. Det finnes for eksempel gamle rør som ruster i stykker og når det er vanskelig å komme til med store maskiner fungerer bajonettsagen kjempebra.”

Bormaskinen og skrutrekkeren” ” Vi bruker vanlig bormaskin og skrutrekker når vi bygger former, det vil si en kasse av kryssfinér som vi står og jobber i slik at vi slipper få ned grus og liknende”


Framfor alt setter han pris på hvor varig verktøyet er, samt styrken og batteriene. Mye av jobben vi gjør foregår i våte og møkkete groper, og maskinene” begraves” i sand og grus men fortsetter likevel fungere som de skal.


– Du kan stå og kjøre en hel dag uten stans. Jeg blir like overrasket hver gang. Best av alt så veier ikke verktøyene mye slik at de er enkle å håndtere, sier han.


De Milwaukeemaskinene som arbeidslaget bruker er muttertrekkere, skrutrekkere, bajonettsag og bormaskiner. Hver tekniker har sitt eget sett og hver sin bil slik at alle er fullt utstyrt.Stor lekkasje midt på natten


Andreas forklarer at det aldri var snakk om å kjøpe billig verktøy. Det viktigste er kvaliteten.


–Du vil ikke stå der med et batteri som ikke holder når det virkelig gjelder, sier han.


En slik situasjon oppstod for noen år siden da Andreas jobbet for Nacka Kommune. På vei hjem etter avsluttet nattjobb møtte arbeidslaget av et uventet syn. På et grøntområde på siden av veien sto en seks meter høy vannsøyle rett opp i luften.


– Det var bare å sette i gang og jobbe igjen.


Du vil ikke stå der med et batteri som ikke holder når det virkelig gjelder

Arbeidslaget holdt på fra midnatt til seks på morgenen. Det første som måtte gjøres var å grave seg ned og finne lekkasjen, deretter stoppe den med en rørklemme. En slik rørklemme består av to halvdeler som settes over vannledningen og strammes med bolter. Andreas forteller at han har prøvd flere ulike maskiner som ikke har hatt nok kraft til å trekke boltene hele veien. Da må man manuelt skru de sammen. Men med Milwaukee trengtes det kun litt etterstramming.


– Det var en slitsom natt kan jeg fortelle deg. Da vil du ha maskiner som holder hele veien og som du ikke trenger bytte batterier på, sier han.


Lithium-Ion batteri

Du trenger ikke lure på hvilket batteri som hører til hvilken maskin.

Andreas Bauer

Andreas Bauer

Jobber som: Driftstekniker på Veolia i Sollentuna.
Favorittverktøy: Kappemaskin ”Fordi den skjærer gjennom hva som helst”.
Familie: Kone, to barn og en hund.
Fritidsinteresser: ”Være sammen med familien og kjøre firehjuling. Jeg har en som er registrert og som jeg også bruker til jobben. Det tar ca et kvarter”.En annen grunn til at han satset helhjertet på Milwaukee er at alle verktøy da har samme batterier. Det gjør det mulig å plukke med seg et hvilket som helst batteri fra rommet der vi oppbevarer laderne.


– Du behøver altså ikke lure på hvilket batteri som hører til hvilken maskin.Oversikt over verktøyet med en app

Milwaukee ligger foran også når det kommer til digitale løsninger. Nylig lanserte de One Key, et system hvor brukeren kan administrere, få et overblikk og kommunisere med verktøyet gjennom en mobilapp. Her ser du hvor ulike verktøy befinner seg, låse verktøyet slik at de ikke kan benyttes av uvedkommende og følge servicehistorikken. Andreas har ikke hatt mulighet til å teste One Key ennå, men har lest om systemet og syns det er spesielt bra at man kan se status på batteriene i appen.


– Da kan man kjøpe nytt før det gamle takker for seg og man slipper å bli overrasket, sier han.


Se vårt Milwaukee-sortiment her

Tekst: Hanna Larsson
Foto: Johan Alp
Milwaukee One Key – snakk med verktøyet ditt

One Key er et system som er spesielt utviklet for å styre og overvåke Milwaukee-verktøy. Alt som trengs er en app og One Key kompatible verktøy.

  • Styre og justere kraften og hastigheten på de M18 Fuel-verktøy som er kompatible med One Key.
  • Tilpasse verktøyet til for eksempel hastighet og dreiemoment.
  • Lokalisere verktøy. Se de som er på arbeidsplassen og finn One Key kompatible verktøy innen en radius på 30 meter.
  • Om du rapporterer ditt verktøy som stjålet blir det automatisk låst neste gang det kommer i kontakt med en One Key app.
  • Forhindre at andre bruker dine verktøy ved å skjule de fra andre som har tilgang til One Key-systemet. Du kan også låse verktøyet etter endt arbeidsdag og låse de tilpassede innstillingene.
  • Få overblikk over verktøysamlingen og ta vare på kvitteringer, verktøyrapporter og kjøpsbevis på et og samme sted.
  • Inventory Management- funksjonen som gir deg full oversikt over den enkelte ansattes dedikerte verktøy.


One Key

Med One Key kan du administrere, få oversikt og kommunisere med verktøyet via telefonen.
 
Produkter
Stores